SE U(U)CH Mirax Ebony Chip "Olle"                                   Oakshoot´s Whispering Talk "Selma"

 

Höfter/Ögon: A/ua                                                                  Höfter/Ögon: A/ua

Utställning: Champion                                                              Utställning: Exc 1 Ukk

 

Matte Linda berättar om Olle:


Olle är en allsidig och härlig hane att jobba med. Vi har provat många olika grenar. Vi har tränat lite lydnad, gått en agilitykurs, tränar apportering och har testat drag. Olle hänger glatt med på alla aktiviteter och är en mycket lättlärd hund med stor samarbetsvilja och följsamhet. Apporteringen är väl den gren vi båda gillar allra mest. Olle har fina mjuka apportgrepp på såväl dummy som vilt och har bra upptag med snabba inleveranser. Använder sin näsa väl och arbetar lika glatt i vatten som på land. Han är skottfast och helt tyst i passivitet.
Som familjehund är han en enkel hund att leva med, livlig och lekfull men kopplar av när inget händer här hemma. Följer också med oss när vi besöker campingar med husbilen och är hur cool som helst. Han är med mig när jag tränar långdistans i löpning, vi springer 2-5 mil i veckan tillsammans i ur och skur. Jag uppskattar också hans stora tålamod och vänliga sätt mot både valpar och vuxna hundar. Olle går toppen ihop med såväl hanar som tikar. Han är också väldigt mjuk och försiktig med gårdens övriga djur. Katt, kanin och hästar ingår i kompisskaran.I utställningsringen tycker Olle om att visa upp sig och är en riktig svansviftare som aldrig ledsnar. Det jag gillar allra mest med Olles exteriör är hans flotta resning och utstrålning. Han har en fin topline både uppställd och i rörelse och har vacker och riklig päls med långa fanor.
 


 

_________________________________________________________________________________________________________________________

Selma är en ung tik , som inte hunnit med så mycket ännu. Hon är en lättsam och harmonisk tjej, som alltid fungerar i alla miljöer.
I skogen tränar hon bra, tyst sammarbetsvillig och med en tydlig arbetslust.


Exteriört en finlinjerad tik bra vinklar,ett vackert huv med mörka ögon. Hon kommer från starka moderslinjer då mor, mormor, mormorsmor är och har varit duktiga arbetshundar.Både på prov och praktiskt.Tack Linda för du trodde på detta.


Här kan ni se lite bilder på valparna...


2 dagar gamla:


 


Nyfödda: